ATH Trackmeeting in Eindhoven

18 juli 2023

Op 15 juli vond de vierde ATH Trackmeeting plaats in Eindhoven. Met ruim 600 voorinschrijvingen beloofde het een drukbezochte wedstrijd te worden. Verschillende pupillen, U14- en U16-junioren namen ook deel.

Middagprogramma bij de ATH Trackmeeting in Eindhoven

De pupillen en U14-junioren waren aanwezig bij het middagprogramma. De zon scheen fel en er was een flinke tegenwind bij de sprint. Toch lukte het U12-atleet Ryan van Groenendaal om het 27 jaar oude clubrecord op de 60 meter sprint uit de boeken te lopen. Het nieuwe clubrecord is nu 9,10 seconden. Proficiat Ryan!

Ook Evan Schouenberg (U12) wist een clubrecord te verbreken. Hij verbrak het record op het balwerpen met zijn worp van 29,64 meter. Ook voor hem felicitaties!

Daarnaast waren er ook persoonlijke overwinningen voor een aantal atleten. Vooral bij het verspringen waren de pupillen sterk bezig. Iedere pupil verbrak daar zijn of haar eigen persoonlijke record. Tessa Honig zelfs met ruim 50 centimeter! En ook bij het kogelstoten was Scopias goed bezig. Daar werd het hele U12-meidenpodium gevuld door Scopias-atleten.

Verder waren er persoonlijk records voor Josephine de Kaste, Raf van Boekholdt, Lynn Helmes en Evi Schreurs op de sprint. Josephine gooide ook bij het balwerpen een persoonlijk record. Bij de 600 meter waren het Josephine, Tessa Honig, Lynn Helmes en Ryan van Groenendaal die hun eigen records verbraken. En tot slot bij de 1000 meter wisten Feliene Derijk en Daan Beurskens die hun eigen records bijschaafden.

Avondprogramma bij de ATH Trackmeeting in Eindhoven

Het avondprogramma werd geteisterd door enkele stevige regenbuien die niet alleen de tijdwaarneming, maar ook de U16-junioren en ouder hinderden. Toch verschenen ondanks dit slechte weer Noud Kessels, Luuk Schreurs, Sterre Venhorst en Jos Derijk aan de start van hun onderdelen. Helaas wisten zij geen persoonlijke records neer te zetten, maar toch zijn we trots op hun prestaties!

Tijd voor vakantie!

Met deze wedstrijd achter de rug is het tijd voor een welverdiende vakantie voor iedereen. Kort na de vakantie staan alweer een aantal leuke wedstrijden op het programma, waaronder ook de clubdag en de finale van de Athletic Champs, welke wordt gehost op ons eigen Vrijenbroek!

« Terug naar het nieuwsoverzicht