Afscheid Hans Brünken als looptrainer

30 december 2023

Vanmorgen, zaterdag 30 december, heeft onze looptrainer van de Gele Groep Hans Brünken zijn laatste reguliere training gegeven.

Hans heeft 13 jaar actief training gegeven bij Scopias, waarvan het overgrote deel aan de Gele Groep. Drie trainingen per week werden door Hans voorbereid en gegeven. De trainingen begeleidde hij op zijn fiets. Dit had voor de groep ook zijn voordelen: in de fietstas van Hans kon je altijd je bidon (linkertas, natte zijde) of extra kleding (rechtertas, droge zijde) kwijt. Voor Hans zelf waren er soms ook nadelen: koud in de winter, onverwachte hindernissen op de route en natuurlijk het poetsen van zijn fiets.

De voorbereiding van Hans was vrijwel altijd 100% en gestructureerd. Hij maakt trainingsschema’s voor alle recreatieve loopgroepen en de oefeningen staan altijd netjes op zijn spiekbriefje. Het programma én de routes op afstandmeten.nl werden iedere zaterdag gedeeld en de zaterdagmorgen route verkende hij altijd vooraf per fiets. Die keren dat het niet 100% goed ging, werden achteraf nog geanalyseerd en teruggekoppeld!

Verder was Hans altijd actief betrokken bij zijn lopers. Wanneer hij iemand al een tijdje niet gezien had op zijn training of bij blessures zocht hij contact met de loper.

Op donderdagavond 28 hebben we Hans in onze kantine al in het zonnetje gezet tijdens een druk bezochte borrel, terwijl Hans “zijn” Gele Groep vanmorgen getrakteerd heeft op de Venlose Hei.

Nogmaals bedankt Hans voor je grote inzet! Deze inzet werd vaak begeleid door een gezonde dosis humor. Gelukkig blijft Hans behouden als vrijwilliger voor Scopias.

« Terug naar het nieuwsoverzicht