Scopias-atleten lopen in het buitenland

4 april 2022

Afgelopen weekend namen een aantal Scopias-atleten deel aan (buitenlandse) loopwedstrijden. Eén in Barcelona, één in Delft en één in het Duitse Freiburg.

Op zondag liep Georgia Grobler de Freiburg halve marathon in Duitsland. Zij liep deze loop samen met 5000 anderen, waarvan ongeveer 1688 vrouwen. Het was een zwaar parcours met veel hoeken en heuvels, maar dat was voor Georgia geen probleem! Slechts 24 seconden achter de winnaar eindigde ze en werd daarmee tweede bij de vrouwen. Haar PR heeft ze niet verbroken, maar ondanks dat liep ze een super tijd van 1.18.41.

Op zondag liep ook Ruud Fortuin. Hij liep in Delft, en alhoewel dat niet zo heel ver weg is, is het met een NS-storing toch een hele wereldreis. Hij liep de 2e editie van de Houttrail, samen met 300 andere deelnemers die verdeeld waren over de routes van 14 en 24 kilometer. De organisatie koos alleen voor de kleinste paadjes, dus een mooie uitdaging voor de echte trailliefhebber! Ruud nam deel aan de 24 kilometer en bevond zich na 2 uur en 2 minuten aan de finish van deze loop. Volgens de laatste berichtgeving is Ruud ondanks een gebrek aan treinen uiteindelijk weer op Limburgse bodem aangekomen.

Ook Ton Rückert liep een halve marathon, maar deze was iets verder van huis. Hij liep deze namelijk in Barcelona. Zijn verwachtingen voor het resultaat waren wat minder hoog, aangezien hij ook de stad al vijf dagen aan het verkennen was. Nog voordat hij aan de start stond had hij dus al een kleine honderdduizend stappen gezet. De eerste vier kilometer waren dan ook extra pittig en met name de Avenida Parallel was zwaar. Vanaf de Gran Via kon hij gelukkig soepeler lopen en kon hij tot de finish eenzelfde tempo aanhouden van ongeveer 5.05 per kilometer. Hij zette een mooie tijd neer van 1.49.15

« Terug naar het nieuwsoverzicht