Interne wedstrijd Scopias pupillen en junioren D1

24 april 2021

Onder een aangenaam voorjaarszonnetje hebben alle pupillen en de junioren D1 van Scopias Atletiek op 24 april 2021 hun eerste wedstrijd van het seizoen afgewerkt. De A pupillen en de junioren D1 gingen in een ouderwetse meerkamp de strijd met elkaar aan. De B-, C- en minipupillen hadden een wedstrijd volgens het principe van de Athletics Champs.  Geweldig om te zien hoe de kinderen elkaar stimuleerden om hun eigen persoonlijke records te verbreken. De trotse trainers en kinderen hebben genoten; eindelijk weer eens een wedstrijd!

Junioren D1

De junioren D1 hebben veel mooie prestaties geleverd en er zijn diverse persoonlijke records behaald tijdens deze oefenwedstrijd. Bij de meisjes D1 heeft Ayla de meerkamp gewonnen. Zij leverde een bijzondere prestatie bij het hoogspringen, waar zij een hoogte van 1,40 meter behaalde. Luuk heeft de meerkamp bij de jongens D1 gewonnen.

A pupillen

Bij de meisjes A1 waren 9 deelnemers die op 5 onderdelen hun best hebben gedaan: hoog, ver, kogel, sprint en 1000 meter. De eerste plaats was voor Kira Cool, Lois de Groot werd tweede en de derde plek was voor Daphne Klomp. Daphne behaalde een heel mooi PR met hoogspringen van 1.15 meter. Er waren maar twee meiden A2 die in competitie waren. Anna van der Velde behaalde met kogel een nieuw PR van 6.08.

De jongens A1  waren met 7 deelnemers. De eerste plek was voor Sem Kusters. Een mooie tweede plek was er voor Ted Langver, die pas een maand bij Scopias traint. De derde plek was voor Gabir Dadda. Tot slot waren er ook nog 3 jongens van de A2. Noud Kessels behaalde de eerste plek, met een mooie presentatie op de 1000 meter: 3:39,02. Morris Fabre, ook pas sinds kort lid van Scopias, werd tweede. Twan ten Have werd met slechts 4 punten verschil de nummer 3.

B pupillen

Bij de jongens B pupillen was een spannende strijd aan de gang tussen Jur van Boekholdt en Juul Nelissen. Voor de afsluitende 600 meter was het verschil 5 punten in het voordeel van Juul. Waarna hij uiteindelijk toch nog de winst aan Jur moest laten die de 600 meter ruim won. De derde plaats was voor Lewis Prickarts.

Bij de meisjes B pupillen won Nouk Helmink overtuigend. De strijd om de 2e, 3e en 4e plaats was iets spannender. Daar eindigden 3 meiden binnen 55 punten van elkaar. Saartje Hendriks werd knap tweede en Kiki Pala werd derde. Een uitstekende prestatie kwam hier van Feliene Derijk die met verspringen 2,95 meter sprong. Bij het hoogspringen sprongen Nouk en Kiki beiden over 1.00 meter. Alle B pupillen behaalden super knappe prestaties.

C en minipupillen

Voor de meeste C en minipupillen was het de eerste wedstrijd waar ze aan deelnamen, wat ze erg spannend vonden. Het eerste onderdeel, de sprint, ging heel goed, waarna ze allemaal de smaak te pakken hadden. Verder waren er nog de onderdelen bal werpen, verspringen, hoogspringen en de 600 meter. Er zijn mooie tijden gelopen en afstanden gesprongen. Bij de jongens pupillen C werd de eerste plek behaald door Brent Smetsers, Evan Schouenberg werd tweede en de derde plek was voor Jasper Derijk. Bij de jongens minipupillen werd Jip Hendriks eerste en Ferre Veenje tweede. Bij de meisjes pupillen C legde Tessa Honig beslag op de eerste plek en de tweede plek was voor Faya Lommen. Na afloop kreeg iedereen een medaille.

Dit zijn de onderlinge uitslagen van de wedstrijd bij Scopias. Ook andere verenigingen hebben deze meerkamp tijdens dit weekend en daarna volgt een algemeen klassement.