Krachttraining bij Scopias

Kracht is één van de motorische basiseigenschappen naast uithoudingsvermogen, lenigheid en snelheid. Coördinatie hoort hier eigenlijk ook nog bij. Kracht kun je op allerlei manieren trainen in je basistraining, bekende vormen zijn sprongetjes, heuveltraining, werken met gewicht van een partner of gewoon de reguliere wedstrijdvorm van je atletiek onderdeel. Dit kun je ook nog doen met een hoger gewicht of lopen met weerstand (tegenwind, sleepgewicht).

Daarnaast kun je ook specifiek aan krachttraining doen in een krachthonk. Scopias heeft deze faciliteit. Voor atletiek is het meest effectief om met losse halters of dumbbells te trainen. Scopias heeft echter ook de beschikking over enkele apparaten die ondersteunend kunnen zijn voor de krachttraining of bij herstel van een blessure.

In de krachttraining kan specifiek aandacht besteed worden aan zwakker ontwikkelde spiergroepen, algemene kracht, explosieve kracht, krachtuithoudingsvermogen en core stability. De laatste is basis en wordt bij iedere vorm van krachttraining toegepast.

Of je nou recreant bent, sprinter, werper of lange afstanden loopt op wedstrijdniveau, krachttraining heeft altijd meerwaarde. Het programma kan in overleg met jou en je trainer worden opgesteld.

De vaste trainingsmomenten zijn woensdagavond van 19.30 uur tot 21 uur en zondagochtend van 10 tot 11.30 uur. Atleten die voldoende bekwaam zijn kunnen op ook op andere tijden gebruik maken van de krachtruimte (minimaal 2 personen aanwezig). Zie ook Reglement krachtruimte

Kosten zijn slechts 30 euro per jaar. Bedenk dat een abonnement bij de sportschool vaak dit bedrag per maand kost!

Als je interesse hebt neem dan contact op, je kunt altijd een aantal keren op proef meetrainen.

Paul Klein Tuente

Trainer / coördinator krachtruimte