NK Junioren Emmeloord

NK1Denice en Audrey Jacobs: 2 zusjes naar het NK junioren in Emmeloord.

Denice Jacobs (MJB 2e jaars) richt zich sinds vorig jaar volledig op de 7-kamp en heeft in 2017 haar vuurdoop met 3 meerkampen rond de 4.000 punten succesvol volbracht.

Ook dit jaar staat voor Denice weer in het teken van de 7-kamp, maar gezien de progressie bij het discuswerpen is gekozen om als intermezzo 8 weken meer aandacht te geven aan discus en te proberen om het NK junioren te halen. Omdat het NK junioren niet met kwalificaties werkt, mochten alleen de beste 15 meedoen. De focus op discus werkte en met 37.18m en een 5e plek op de nationale ranglijst was Denice van deelname verzekerd.
Ook haar kogel PR bleek net voldoende om als laatste mee te doen en dat was een mooi kadootje.

Audrey Jacobs(MJC 1e jaars) richt zich al een paar jaar vooral op kogel en discus, omdat problemen met haar knieën het sprinten en springen belemmeren. Na zowel in 2016 als 2017 zilver te hebben behaald bij het discuswerpen op de Nationale D-spelen, is ook zij vanaf dit jaar met de 1kg discus gaan werpen. Haar progressie zette zich in 2018 voort en met 34.52m kwalificeerde ook Audrey zich voor het discuswerpen bij de B-meiden, waardoor de beide zussen ineens samen in dezelfde NK wedstrijd staan.

De wedstrijd

Het kogelstoten was voor Denice meer een opwarming voor het discus. Wel even wennen aan de strenge controles in de call room (afplakken merktekens op de kleding en controle van de tassen) en de imponerende tegenstanders. De 3 pogingen in de wedstrijd waren steeds wat verder, maar Denice kon het goede gevoel niet helemaal vinden. Jammer, maar het hoofdnummer moest later op de middag nog komen.

Om 15:00u was het tijd voor het voorstellen van de 15 deelnemers bij het discus. De tegenwind kan gunstig zijn, maar vereist een goede techniek. Na 2 redelijke poging in de 33m stond Denice 10e en aangezien alleen de top 8 naar de finale (3 extra worpen) gaat, moest er nog een tandje bij.
De 3e poging werd dus alles of niets. De poging mislukte en het werd dus niets. Erg jammer voor Denice, die goed besefte hoe dichtbij ze was geweest.
Audrey verbeterde in de eerste drie pogingen tot 2x toe haar PR en haalde daardoor de finale als 5e wel. Mixed feelings dus, omdat Audrey wel verder mocht en Denice verder vanaf de kant moest toekijken.
Er was geen tijd om hierbij stil te staan, want de finale ging direct van start. Hoewel Audrey liever haar zus was gaan troosten, wist ze haar focus te behouden en nog 2x haar PR verder te verbeteren, waardoor ze nog een plekje opschoof in de uitslag. Helaas net naast het podium, maar met een 4e plek als C 1e jaars op het NK bij de B-meiden kan je niet anders dan heel tevreden zijn.

Al met al een met een prachtige ervaring voor beide zussen op deze uitstekend georganiseerde wedstrijd door AV NOP in Emmeloord.

Zie de zusjes in actie!: https://youtu.be/IAfTBMIzYxc

Iris Morelissen

NK2 NK3 NK4 NK5