Hallensportfest Dusseldorf

6 Scopianen kwamen, zagen en overwonnen, zichzelf!

hallenfestTijdens het 12e “Hallensportfest" in Dusseldorf namen 6 Dappere dodo’s van Scopias het op tegen vele Duitse en enkele Nederlandse atleten. in de prachtige indoor atletiekhal genoten atleten en ouders van de sportprestaties van alle atleten. De energie in deze hal is waanzinnig en leidde voor iedere atleet tot één of meerdere PR’s.

Lynn Behnke verbeterde haar buiten PR op verspringen met 50cm en verpulverde haar PR op de 800 meter in een nieuw clubrecord van 2:40,70. Met bijna 15 seconde sneller dan vorig jaar en nog geen seconde achter nummer 1 leverde dit haar een zilveren medaille op! Lobke Pollen sprong voor het eerst over de 3 meter en verbeterde daarmee haar indoorrecord met 56 cm. En passent knabbelde ze ook nog ruim 5 seconden van haar PR op de 800 meter. Denice Jacobs stootte maar liefs 9cm verder dan haar PR en horde leverde haar een zilveren medaille op terwijl dit nog een relatief nieuwe discipline voor haar is. Haar zus Audrey verbeterde haar buitenrecord op verspringen met maar liefs 27cm! Helaas zat kogel vol en kon ze daar niet haar topprestatie verbeteren. Riks Pollen had een te korte nacht gehad en was erg moe, desalniettemin verbeterde hij zijn 800 meter met bijna 2 seconden. Last but not least Tuur Simons die met zijn sprong van 3,95 zijn buitenrecord verbeterde met 57(!) cm. Dit leverde hem een zilveren medaille op! Kortom de dappere dodo’s gingen met opgeheven hoofden naar huis na een zeer inspirerende wedstrijd.

Laten we hopen dat we volgend jaar met een hele bus dappere Scopianen naar Dusseldorf afreizen. Voor zowel atleten als ouders een wedstrijd die met hoofdletters in de agenda mag!

Klik hier voor fotoalbum