Samen lopen bij Scopias!

Ben jij één van de vele Venlonaren die de afgelopen tijd besmet is geraakt met het hardloopvirus? Of wil je er juist graag mee beginnen maar weet je niet goed hoe? In beide gevallen willen we je graag vertellen over de vele mogelijkheden die Scopias biedt!

 

Scopias

Atletiekvereniging Scopias is een bruisende vereniging waar dagelijks met hart en ziel gesport wordt. Sporten is bij Scopias de gemene deler, daarbinnen ligt een breed scala aan persoonlijke drijfveren. Van gezellig trimmen om fit te blijven tot het bereiken van een topprestatie: dit is allemaal mogelijk bij Scopias!

 

Voor iedereen

Het is echter vooral ook een club waar plek is voor iedereen en waar ruimte is voor gezelligheid. We hebben een fijne kantine waar altijd iemand achter de bar staat zodat er na de training nog wat gedronken kan worden. In de kantine worden ook vele vergaderingen, etentjes en andere feestjes georganiseerd. Verder zijn er in ons clubhuis kleedlokalen met douchegelegenheid en hebben we sinds kort ook een krachthonk, waar blessures verholpen, dan wel voorkomen kunnen worden.

 

Hardlopen

Wij zijn een atletiekvereniging met vele Venlosche leden, tevens hebben we een grote en enthousiaste hardloopgroep. Hier kan iedereen trainen op zijn eigen niveau. Voor de echte beginner verzorgen we twee keer per jaar de zesweekse loopcursus Start to Run! Na deze cursus kun je je aan sluiten bij één van onze trainingsgroepen. Deze groepen zijn verdeeld in een groene, een gele, een oranje en een rode groep. Deze indeling is naar niveau. Vóór de training komt iedereen bij elkaar in onze kantine op sportpark Vrijenbroek, en na een korte uitleg gaat iedereen met zijn eigen kleur groep mee. Je bent vrij hierin een keuze te maken. 

 

Trainingstijden

Qua trainingstijden is er een enorme keus bij Scopias. Met uitzondering van de vrijdag wordt er eigenlijk op alle dagen gelopen. In de avonduren, maar ook in de ochtend. Zie voor een uitgebreid overzicht met toelichting hierover onze site! Elke groep heeft een deskundige en ervaren trainer die voor elk lid van de groep aandacht heeft. Beginnende lopers hoeven zich geen zorgen te maken achterop te raken, de snellere loper hoeft niet bang te zijn te langzaam te moeten lopen, de trainingen worden zo ingedeeld dat iedereen zijn eigen looptempo kan bepalen. De trainingen zijn zeer gevarieerd en er is voor elk wat wils, van pittige tempotrainingen op de baan tot heerlijke duurlopen in het bos! Ook hierin zijn keuzes mogelijk.

 

Wedstrijden

Elk jaar organiseert Scopias een aantal loopwedstrijden: de Klein Zwitserland Cross, de Vaals-Venlo Estafetteloop en de Berden Voorjaarsloop,  iedereen kan hieraan meedoen. Naar deze wedstrijden wordt in de trainingen toe gewerkt, maar niet alleen naar deze natuurlijk, ook naar de Venloop, de Bridge to Bridge Run en andere hardloopwedstrijden. Ook hier geldt weer voor wie dit wil en op eigen niveau!

 

Ben je geïnteresseerd?

Dan mag je geheel vrijblijvend 3 weken gratis meetrainen alvorens je besluit lid te worden. Heb je nog vragen? Veel informatie kun je vinden op deze site, maar je kunt ook bellen of mailen naar: 

Iwan Engelen

E-mail: iwanensuzan@gmail.com

Tel: 077-4651035

 

Tot ziens bij Scopias!

Wij zullen je in ieder geval van harte welkom heten!