Scopias wedstrijd programmaoverzicht

 

1scopias nieuwslogoInformatie over wedstrijden:          I          www.scopias.nl
                                                          E         
ZO
04-03
10.40 uur
Venlo
13e Berden Voorjaarsloop
t
ZO
08-04
10.00 uur
Venlo
Star-meeting
onderlinge wedstrijd voor pupillen en junioren CD
w
Zo 26-08 10.00 uur Venlo Competitie Athletics Champs w
DO
06-09
18.30 uur
Tegelen  
6eTuënke Janssen Mijl
t
ZA
29-09
10.00 uur
Venlo
Scopias clubdag 
ZO
04-11
10.30 uur
Tegelen
3e Maalbeekcross
Onderdeel van de 28e Profcore Limbra crosscompetitie
t

   


w =      alleen voor atleten met wedstrijdlicentie
t =        open voor iedereen met of zonder wedstrijdlicentie

KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP ONZE WEBSITE: WWW.SCOPIAS.NL

 

Toelichting op het wedstrijdprogramma 2018

Na een jaar met een minimaal programma wil Scopias Atletiek in 2018 een meer gevarieerd programma organiseren. Naast de bekende wedstrijden, zoals de Berden Voorjaarsloop, Tuënke Janssen Mijl, clubkampioenschappen en de Maalbeekcross staan twee extra wedstrijden op het programma. Dit zijn de Star-meeting en een competitiewedstrijd Athletics Champs.

De estafetteloop Vaals-Venlo, jarenlang een vast item op de Scopiasagenda, wordt niet meer georganiseerd.

Berden Voorjaarsloop

Voor de 13e keer klinkt in 2018 het startschot voor de Berden Voorjaarsloop. Dit evenement heeft inmiddels zijn vaste plek verworven in de agenda van menig loper. Evenals voorgaande jaren is de start en finish bij college Den Hulster in Venlo Zuid.

En dat 13 geen ongeluksgetal is gaat de organiserende commissie bewijzen: het belooft weer een spektakel te worden. Alle informatie over de Berden Voorjaarsloop vind je op www.berdenvoorjaarsloop.nl

Star-meeting

Een aantal jaren geleden werd het idee geboren om, vooruitlopend op de start van het competitieseizoen van pupillen en junioren C/D, een voorbereidingswedstrijd te houden. Een viertal verenigingen, ATV Venray, LG Deurne, HAC Helmond en Scopias Atletiek sloegen de handen ineen en organiseerden de Quattromeeting. Bij toerbeurt steeds bij een andere vereniging. In 2017 is ’t Jasper Sport uit Someren hierbij gekomen. Vandaar dat de naam niet meer aansloot en deze wedstrijd is omgedoopt naar Star-meeting. Een ster heeft 5 punten (5 verenigingen), alle deelnemers moeten zich een ‘star’ kunnen voelen en het beste uit zichzelf halen (stralen).

Dit jaar is Scopias Atletiek weer aan de beurt om hier een leuke wedstrijd van te maken.

Competitie Athletics Champs

De competitie voor pupillen bestaat sinds enkele jaren uit een aantal wedstrijden volgens het Athletics Champs principe. In 2018 organiseert Scopias Atletiek de 4e wedstrijd in een serie van vijf wedstrijden. De wedstijd vindt plaats meteen na de zomervakantie, maar net voor de afsluitende finalewedstrijd. Ideaal dus om nog volop te werken aan het puntentotaal. De verwachting is dat tussen de 200 en 250 deelnemers inschrijven. Het zou dus wel eens een hele happening kunnen worden op sportpark Vrijenbroek. En zoals dat hoort bij de pupillen is er voor elke deelnemer een herinnering. Alleen daarom zou je al inschrijven!

Tuënke Janssen Mijl

Voor de 6e keer alweer kunnen atleten op de eerste donderdag van september de berg omhoog richting de uitspanning van Tuënke Janssen. En vergis je niet, het is een stevige klim die zich lang uitrekt. Dus alleen voor de geoefende loper volgt op de top de beloning. En die is de moeite waard.

Scopias clubdag

Niet meer weg te denken uit het programma: de Scopias clubdag. Dé dag, op de laatste zaterdag van september, waarop de nieuwe clubkampioenen hun opwachting maken. Deze wedstrijd biedt een gevarieerd programma voor alle categorieën leden van de vereniging.

Alle deelnemers volgen een vierkamp waarbij de resultaten worden omgezet naar punten. Wie de meeste punten verzamelt is de nieuwe clubkampioen. Iedereen die lid is van Scopias Atletiek doet gratis mee. Dus waarom zou je je niet inschrijven.

Maalbeekcross

Twee jaar geleden verhuisde de cross van Scopias Atletiek, onderdeel van de Limbra Cross Competitie, naar het buitengebied van Belfeld. Naar het gebied Maalbeek om precies te zijn. Logisch dus dat de naam van de cross verwijst naar dit gebied. Na een oefenjaar in 2016, een puntjes-op-i-jaar in 2017 is de organisatie inmiddels zo ervaren dat we ervan uit mogen gaan dat de Maalbeekcross garant staat voor een perfect evenement. Alle ingrediënten zijn hiervoor immers aanwezig: weideland, bos, zandpaden, maar ook improviseren, aanpassen en inschikken. Scopiasleden doen gratis mee of krijgen korting bij voorinschrijving. Doen dus!