Update coronamaatregelen

16 januari 2022

Beste Scopias-leden,

 

Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen vrijdag, kunnen wij eindelijk weer iets positiefs melden.

  1. De belangrijkste maatregelen voor sport vanaf 15 januari 2022:
  • Buiten sporten is voor alle leeftijden en op alle momenten toegestaan.
  • Iedereen vanaf 13 jaar draagt een mondkapje, maar deze mag af tijdens het sporten.
  • Onderlinge wedstrijden (van dezelfde club) zijn in alle leeftijdscategorieën toegestaan.
  • Voor atleten vanaf 18 jaar en ouder geldt: 1,5 meter afstand houden is niet verplicht bij wedstrijden en trainingen als dat voor de aard van de sport niet mogelijk is.
  • Voor publieke binnenruimtes van sportlocaties, zoals kleedkamers, douches is een coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht voor iedereen vanaf 18
  1. Wat betekenen deze maatregelen voor Scopias en hoe moeten wij hiermee omgaan?

Sportpark Vrijenbroek is weer gewoon geopend

Er gelden vanaf zaterdag 15 januari 2022 weer de normale trainingstijden.

Mondkapje verplicht vanaf 13 jaar

Iedereen vanaf 13 jaar en ouder moet een mondkapje dragen als je Sportpark Vrijenbroek bezoekt. Je mag dit mondkapje afzetten tijdens het trainen.

Geen publiek bij wedstrijden en training

Publiek is nog steeds niet toegestaan bij wedstrijden en trainingen. Concreet betekent dit dat alleen atleten en trainers/begeleiders op de baan aanwezig mogen zijn. Ouders moeten dus weer buiten de baan blijven net als een groot gedeelte van vorig jaar.

De parkeerplaats aan de kerkhofkant mag worden gebruikt voor het brengen en het afhalen van de kinderen. We verzoeken iedereen om pas kort voor de training aanwezig te zijn en om niet te lang voor het einde van de training weer terug te zijn om de kinderen op te halen. Dit om ook daar de contactmomenten zo klein mogelijk te houden.

Sluiting kantine

Alle horeca is gesloten.

In overleg met Matje Soree is besloten vooralsnog niet te werken met een afhaalpunt (to go).

Mocht hier vanuit de Vereniging toch behoefte aan zijn, kan contact worden opgenomen met Matje.

Gebruik kleedlokalen/douches

Er mag tot nader bericht geen gebruik meer worden gemaakt van de kleedlokalen/douches. Dit heeft te maken met het niet goed kunnen organiseren van de CTB-check. Het is voor Scopias niet mogelijk om een goede controle te organiseren met betrekking tot het gebruik van de kleedlokalen/douches.

Een dergelijke controle vergt téveel inspanning van onze vrijwilligers. Daarnaast maken ook andere partijen gebruik van de kleedlokalen/douches zodat het niet duidelijk is wie, wanneer, waar voor verantwoordelijk is.

Gebruik toiletten

Voor het gebruik van de toiletten geldt GEEN verplichte CTB-check. Iedereen kan dus gewoon gebruik maken van de toiletten (er geldt ook GEEN verplichte CTB-check op het moment dat je de hal inloopt waar de toiletten gelegen zijn).

Iedereen vanaf 13 jaar en ouder is verplicht een mondkapje te dragen als men gebruik wilt maken van de toiletten en de hal inloopt.

Gebruik van de hal

Het is niet toegestaan jassen, tassen en/of andere spullen in de hal neer te leggen of op te hangen. De spullen die je niet gebruikt tijdens de training, kunnen worden neergelegd onder het afdak.

Gebruik afdak aan de voorkant van de kantine

Het afdak aan de voorkant van de kantine is op dit moment niet in gebruik als buitenterras. Alle tassen en/of overige spullen kunnen daarom daar tijdens de training worden neergelegd gedurende de periode dat de kleedlokalen niet mogen worden gebruikt.

Gebruik krachthonk Scopias

Er mag weer getraind worden in het krachthonk.

Er geldt voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder een verplichte CTB-check voor het gebruik van het krachthonk van Scopias. Deze ruimte wordt beschouwd als binnensportruimte.

Het mondkapje mag tijdens het trainen worden afgezet in het krachthonk.

  1. Overige nuttige links en contacten

Naast bovenstaande regels gelden te allen tijde de regels zoals die op www.rijksoverheid.nl zijn gepubliceerd. Wij gaan ervan uit dat iedereen deze website regelmatig raadpleegt en de regels naleeft die door de rijksoverheid worden opgelegd.

Voor informatie over de maatregelen en specifieke protocollen en vragen en antwoorden, verwijzen we jullie naar onderstaande websites:

  1. Tot slot: Houd je aan de maatregelen!

Het is fijn dat iedereen weer gewoon mag/kan trainen. Wij beseffen ons echter ook goed dat bepaalde maatregelen, zoals de mondkapjesplicht, niet prettig zijn. Maar hoe wij het ook wenden of keren, deze maatregelen hebben ook betrekking op ons. Wij vragen dan ook aan iedereen zich aan de regels te houden en medewerking te verlenen aan onze vrijwilligers als zij daarom vragen. Alleen op deze manier blijft het mogelijk om onze mooie sport te blijven beoefenen. De Corona-maatregelen dragen we samen!

Mochten er vragen zijn n.a.v. deze informatiebrief, neem dan gerust contact op met Roel van der Velden (06 418 55 726).

 

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van Scopias Atletiek

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht