Nieuwsbrief maart 2015 - nr. 1

Het cross-seizoen is voorbij, we trainen weer lekker met zijn allen buiten op onze vertrouwde atletiek baan. Alles is dus weer normaal. Nu maken we ons weer op voor het nieuwe baanseizoen. In deze nieuwsbrief vindt u het een en ander wat u moet weten over deze veranderingen. Hiernaast uiteraard ook de wedstrijdkalender zoals deze nu bekend is en de contactlijst.

Pupillentrainingen

De trainingstijden van de pupillen zijn:
Woensdagavond 18:00 - 19:10h 
Zaterdagochtend 09:15 - 10:30h

We streven erna dat iedere atleet twee keer in de week komt trainen. Dit omdat we werken met een periodisering. Je doet niet alleen jezelf tekort maar ook je groep wanneer je structureel trainingen mist.

Tijdens de vakantie periodes trainen wij de eerste zaterdag van de vakantie door maar de daarop volgende woensdagen en zaterdagen niet. We starten dus weer iedere woensdag na de vakantie. Op feestdagen trainen we niet.

Informatie verspreiding

Alle informatie wordt niet meer via briefje verstrekt maar alleen nog maar via de mail. Hou hiermee rekening. Wijziging van e-mailadressen of toevoegen van andere adressen kun je aan Saskia Helmink doorgeven.

Periodisering

Onze competitie bestaat op dit moment uit 12 verschillende onderdelen. En al deze onderdelen moeten in een goed schema getraind worden. De periodisering zal ons dus voldoende tijd moeten geven om door gevarieerde training alle 12 onderdelen onder de knie te krijgen voor de competities.  

(ast.) Trainers gevraagd

Voor een goede baantraining is een verhouding van 1 trainer op circa 12 atleten de bovengrens. Boven deze grootte is de belasting voor trainers te groot en krijgen atleten te weinig attentie bij trainingen. Assistent trainers kunnen de trainerstaak deels overnemen waardoor iets grotere groepen mogelijk zijn. Doordat onze groepen groeien en een aantal trainers stoppen zijn wij dringend op zoek naar mensen die ons kader willen versterken. Dit hoeft niet te betekenen dat je iedere woensdag en zaterdag hoeft te helpen maar een van de twee zou al enorm fijn zijn.

Wedstrijdkleding

Bij competitiewedstrijden is het verplicht om met een officieel clubtenue mee te doen. Dit is voorgeschreven vanuit de Atletiekunie. Een clubshirt is verkrijgbaar bij Run 2 Day aan de Kwartelenmarkt 9 in Venlo. 

Heeft u clubtenues of spikes die te klein zijn dan kunt u deze inleveren bij Saskia Helmink. Hang hier een kaartje aan met uw naam, uw telefoonnummer en uiteraard de prijs. Dan kunnen geïnteresseerden eerst passen en dan zelf contact met u opnemen. 

Trainen bij bepaalde weersomstandigheden

In principe trainen we altijd! Mits het op de site staat aangegeven, hou deze dan ook goed in de gaten bij extreem weer. Hou dus rekening met je kleding. We trainen op open veld dus de gevoelstemperatuur is altijd een stuk kouder. Vergeet ook je handschoenen niet! Bij warm weer denk eraan dat je je drinkfles mee de baan op neemt.

Family Fit; benut de tijd tussen brengen en halen nuttig, gezellig en gezond

Iedere ouder van onze mini, c-, b- en a-pupillen kan op woensdag van 18:00-19:10, tegen een kleine vergoeding per keer, meedoen met Family Fit looptraining of aan de bootcamptraining. Zowel ouders die regelmatig hardlopen als beginnende lopers zijn van harte welkom. Spreek de trainer René Ramakers voor of na de training van uw pupil even aan voor meer informatie. Of mail 


Wedstrijd en activiteiten kalender 

 

Hieronder vindt u, naast een overzicht van een aantal activiteiten van onze jeugdcommissie, een overzicht van de geplande wedstrijden! Naast de datum en de wedstrijd zijn de wedstrijden onderverdeeld in een drietal groepen namelijk: 
Begeleidde wedstrijd: een uitgeschreven wedstrijd waarvan de inschrijving via Scopias is te regelen en waarbij trainers aanwezig zullen zijn om uw kind te begeleiden.
Verplichte wedstrijdde door Scopias zelf georganiseerde wedstrijden en competitiewedstrijden zijn verplichte wedstrijden voor de pupillen.
Vrije inschrijvingwe vermelden dat deze wedstrijden er zijn maar zijn als organisatie niet in staat om deze wedstrijden te begeleiden. 

Competitie: 
Deelname aan de competitie is verplicht. Aan de competitie neem je niet als individu deel maar in een ploeg die Scopias Atletiek vertegenwoordigd. De competitie voor de pupillen bestaat uit een Athletics Champs cyclus van 4 wedstrijden. Over de nieuwe stijl van wedstrijden voor pupillen zijn verleden jaar bij Scopias door de Atletiekunie filmpjes gemaakt. Om een indruk hiervan te krijgen kunnen jullie kijken op deze website: http://www.athleticschamps.nl/ , hier staan instructies voor de verschillende wedstrijdonderdelen en  natuurlijk de gemaakte filmpjes (bij button ‘downloads competitiewedstrijden’).

Verplichte wedstrijden:
Za 28-03               trainingspakken wedstrijd                          Venlo                    (tijdens de training)
Zo 12-04              Quatrometing                                                Venray                 
Za 23-05               1ste competitie AC wedstrijd                      Someren                                                         
Zo 28-06              2de competitie AC wedstrijd                       Venray                                                
Zo 12-07              3de competitie AC wedstrijd                       Someren             
Zo 13-09              finale competitie AC                                     Weert   

Vrije inschrijving:
Zo 22-03              Venloop                                                           Venlo
Zo 15-03              LK Indoor, oude stijl                                      Sittard  


Activiteiten:
Za 4-4                    Paastrimtombola                                          Venlo                   Organisatie bij JC
Za 13-6                 Ouder-Jeugddag                                             Venlo                   (tijdens de training)
4-9 t/m 6-9          Jeugdkamp                                                      Venlo                   Organisatie bij JC        


Contactlijst kader baanatletiek 

Coördinatoren 
Saskia Helmink                 pupillen                              06 19616799       
Bert Morelissen               junioren & senioren         077 3738165        

Trainers pupillen 
Hans Faassen                    trainer A-pupillen             06 22519315       hadalo&hotmail.com 
Rogé Pollen                       trainer A-pupillen
Saskia Helmink                 trainer B-pupillen             06 19616799       
Debbie Behnke                 trainer B-pupillen
Vivian Schroembges        trainer B-pupillen
Jeannette Hendriks         trainer C & mini pupillen                              
Frank Hoks                        trainer C & mini pupillen
Kailey Haenraets              trainer C & mini pupillen
Youri van Vessem            trainer C & mini pupillen 
Anja Pollen                        trainer C & mini pupillen
René Ramakers                trainer Family Fit                                                             

Jeugdcommissie 
Annemarie Theeuwen voorzitter JC                         077 8509837       
Brenda Zegers                 lid JC
Yes van de Wouw           lid JC      
Esther Teeuwen              lid JC