Competitiewedstrijden nieuwe stijl pupillen

Het baanseizoen 2015 betekent voor onze pupillen een competitiewedstrijd volgens de nieuwe stijl. Ter voorbereiding op de bekende loop, spring en werponderdelen uit de atletiek worden wedstrijden gehouden die meer aansluiten op de belevingswereld van onze pupillen. Deze nieuwe wedstrijdonderdelen dagen de pupillen nog meer uit om tijdens een 3 uur durende wedstrijd met veel inzet en plezier hun prestaties te verbeteren.

Op deze pagina staat een beschrijving wat de competitie inhoudt, waar de wedstrijden zijn, hoe we naar de wedstrijden toe gaan en nog veel meer.

Deelnemen aan de competitie

We vragen jullie om je uiterlijk 28 maart op te geven, dit vanwege het indelen van de teams. Later opgeven kan altijd nog maar dan word het maken van teams een stuk lastiger. 

De competitie bestaan voor de pupillen uit 4 wedstrijden. Per vereniging worden 1 of meerdere teams gevormd. Alle leden uit een team scoren per atletiekonderdeel punten voor hun neergezette prestaties. Het winnende team is het team die aan het einde van het seizoen de meeste punten heeft verdiend.

Wedstrijdkleding en benodigdheden

Bij competitiewedstrijden is het verplicht om met een officieel clubtenue mee te doen. Dit is voorgeschreven vanuit de Atletiekunie. Een clubshirt is verkrijgbaar bij Run 2 Day aan de Kwartelenmarkt 9 in Venlo. Mochten er problemen zijn bij de aanschaf van de clubkleding neem dan even contact op met je trainer. 

Een wedstrijd duurt altijd een dagdeel. Het is daarom handig om zelf voldoende drinken en wat te eten mee te nemen, alsmede extra kleding aangepast aan het weer.

In de kantines van de organiserende clubs zijn meestal koffie/thee en versnaperingen te koop.

 

Meehelpen van ouders

Bij elke competitiewedstrijd gaan zo veel mogelijk van onze trainers mee. Toch is bij deze wedstrijd altijd veel extra hulp nodig. Zo heeft elk team een ploegleider en een juryassistent nodig die bij de wedstrijd samen met het team alle onderdelen langs gaan. Ook zijn er altijd ouders nodig die kunnen helpen bij het opmeten van de prestaties van alle atleten.  

De trainers organiseren elk jaar aan het begin van het seizoen de trainingspakkenwedstrijd. Dit is een voorbeeldwedstrijd waarbij ouders uitleg krijgen over de opzet van de Athletic Champs. Ouders lopen gedurende de wedstrijd mee en krijgen zo voldoende informatie om tijdens de rest van het seizoen mee te kunnen helpen met de wedstrijden.
Tijdens de wedstrijden van de Athletic Champs dragen de teamleiders van een team een geel hesje zodat ze herkenbaar zijn voor de kinderen van dat team en andere ouders.

 

Wat zijn Athletic Champs

Over de nieuwe stijl van wedstrijden voor pupillen zijn verleden jaar bij Scopias door de Atletiekunie filmpjes gemaakt. Om een indruk hiervan te krijgen kunnen jullie kijken op deze website: http://www.athleticschamps.nl/ , hier staan instructies voor de verschillende wedstrijdonderdelen en  natuurlijk de gemaakte filmpjes (bij button ‘downloads competitiewedstrijden’).

Quatromeeting, Venray 12 april

Naast de 4 competitiewedstrijd is er een vriendschappelijke wedstrijd met 3 andere atletiekverenigingen uit onze regio (HAC Helmond, AV Lopersgroep Deurne en ATV Venray). Ook deze wedstrijd is voor de pupillen met wedstrijdonderdelen zoals ook bij de Athletic Champs. Zelfs de start en eindtijden zijn hetzelfde. 

Tijden en reizen naar de wedstrijden

Alle competitiewedstrijden van de pupillen starten op 10:00h en zijn rond 13:00h afgelopen. Omdat veel ouders de te bezoeken atletiekbanen niet kennen vertrekken we gezamenlijk vanaf ons eigen sportpark Vrijenbroek. De atleten en mee te brengen juryleden worden door de te bezoeken verenigingen al een half uur voor de wedstrijd verwacht. In het tabel hieronder staan de competitiewedstrijden van dit baanseizoen weergegeven samen met de vertrektijden vanaf sportpark Vrijenbroek.

Zo 12-04  Quattromeeting  Venray  vertrek: 08:45u
Za 23-05 1ste competitie AC wedstrijd   Someren   vertrek: 08:15u
Zo 28-05 2de competitie AC wedstrijd Venray vertrek: 08:55u
Zo 12-07 3de competitie AC wedstrijd Someren vertrek: 08:15u
Zo 13-06 finale competitie AC Weert vertrek: 08:15u