Zilver voor meisjes Junioren D op Nederlands Estafette Kampioenschap

zilver op NK estafetteHet estafetteteam van de meisjes junioren D van Scopias, Scopias Power, zijn tweede geworden op de Nederlandse Estafette Kampioenschappen in Amstelveen. Lynn Behnke, Mette Jacobs, Jools van de Klundert en Isis Levels behaalden de zilveren plak op de 4 x 600 meter in een tijd van 7 minuut 25. De gouden plak ging naar het team van GAC uit Hilversum.

Scopias Power behaalde bij de indoor kampioenschappen in januari een gouden plak op de estafette. Met de tweede seizoentijd van dit seizoen in de boeken op de 4 x 60 meter, gingen de meiden er vol voor de 4 x 60 meter. De snelheid was prima, maar door een slechte wissel kwamen ze helaas niet verder dan een achtste plaats. De meiden waren erg gedreven om op de 4 x 600 meter te laten zien wat ze waard zijn. De vier dames overtroffen zichzelf en zijn met een tijd van 7 minuut 25 dus tweede geworden. Het podium bestond uit GAC Hilversum, Scopias Atletiek Venlo en het brons ging naar Flevo Delta.

Ook andere teams van Scopias deden mee aan deze Nederlandse Estafette Kampioenschappen. De jongens junioren D namen deel aan de Zweedse estafette ( 12e plaats) en aan de 4x80 meter , waar ze een 16e plaats behaalden. Een combinatie team Jongens Junioren C kwam uit op Zweedse estafette (DQ) en 4 x 100 meter (20e plaats). De meisjes Junioren C deden mee aan de Zweedse estafette (24e plaats) en de 4 x 80 meter (30e plaats). Bijna alle junioren van de wedstrijdgerichte groep namen aan het NEK deel. Het was een bijzondere ervaring voor de atleten, trainers en toeschouwers!