Denice Jacobs scoort op Zuid-Nederlandse Kampioenschappen

Denice Jacobs Zuid Nederlands Kampioen horden

Tijdens de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen in Best wist Scopias atlete Denice Jacobs uit Velden goud en zilver te winnen. Ze behaalde de eerste plaats op de 100 meter horden en de tweede plaats op de 200 meter sprint. Ze greep bij het discuswerpen net naast het podium met een vierde plaats.

 

Bij het discuswerpen werd Denice vierde, waarover ze niet tevreden was. Ze was te laat op het atletiekveld aangekomen, doordat ze in de file hadden gestaan op weg naar Best. Door de stress die het te laat komen met zich meebracht, had ze helaas niet de juiste controle.

De 100 meter horden was een rommelige race, doordat er een atlete viel. Hierdoor werd een van de podiumkandidaten gehinderd. Ook bij Denice verliep de race niet vlekkeloos. Ze raakte vol de eerste horde, maar wist zich te herstellen en alsnog sterk te versnellen tussen de volgende horden. Denice werd uiteindelijk eerste in een tijd van 15.33 seconde, slechts 0,05 seconde boven haar persoonlijk record. Een knap resultaat na de trap van haar zwaaibeen tegen de horde en een lichte tegenwind.

Het laatste onderdeel van de dag was voor Denice de 200 meter sprint. Denice werd hier tweede in een tijd van 27.78 seconden, slechts 9 honderdste achter de nummer 1. Er stond een forse tegenwind van bijna 2 meter per seconde.

Al met al kan Denice terugkijken op een mooie dag!

ZNK Horden Denice