Athletics champs succesvol

Het doel van de wedstrijdstrijdcommissie voor 2018 is het organiseren van diverse baanwedstrijden. Na de Starmeeting in april, stond op 26 augustus de Athletics Champs op het programma. Deze wedstrijd is onderdeel van de AC-competitie voor pupillen. De finale is op 8 september bij Swift in Roermond.

Het is inmiddels alweer 5 jaar geleden dat er een pupillenwedstrijd plaatsvond op sportpark Vrijenbroek. Daarom was het een erezaak voor de wedstrijdcommissie om in 2018 een Athletics Champs te organiseren, vooral omdat Scopias Atletiek mee aan de basis stond van de ontwikkeling en onze atleten trouw AC-wedstrijden bezoeken in de regio.

In totaal 185 atleten schreven zich in, waarvan 63 van Scopias Atletiek. Dat is iets minder dan waarop de wedstrijdcommissie gehoopt had.

Voor alle categorieën stonden 7 onderdelen op het programma, waaronder verspringen, vortexwerpen, met fietsbanden werpen, horden en sprint. Omdat de hoogspringmat niet meer aan de eisen voldoet -een nieuwe is inmiddels besteld- waren de nodige aanpassingen in het programma nodig; het was passen en meten om alle onderdelen in een chronologische volgorden te laten plaatsvinden op de baan en het grasveld daarom heen. Voor het onderdeel slingeren voor de pupillen B/C/C-mini werd zelfs uitgeweken naar het volleybalveld.

Toch kon het programma zonder moeite worden gevolgd: om exact 10.00 uur startte de wedstrijd met de teamestafettes en net na 14.00 uur vond het laatste onderdeel plaats, het lange loopnummer (4/6 minuten). Aansluitend volgde de prijsuitreiking.

1scopias nieuwslogo

De wedstrijdcommissie is tevreden met het verloop van de wedstrijd. Helaas moest de EHBO een paar keer ingezet worden, onder andere voor wespenbeten. Eén atleet verwondde zich tijdens een val wat ernstiger en moest voor de zekerheid langs de huisartsenpost.

Op de website van Scopias staan inmiddels bijna 500 foto’s van dit evenement. Je kunt dus op je gemak nog eens nagenieten van deze leuke wedstrijd. Voor de wedstrijdcommissie waren er vooral complimenten van de zusterverenigingen.

Op zaterdag 29 september vindt alweer de laatste baanwedstrijd van dit jaar plaats. Dat is traditioneel de clubdag, waar de deelnemers strijden voor de titel ‘clubkampioen’.