Persbericht Nederlands Kampioenschap atletiek

Scopias junioren C schitteren op het Nederlands Kampioenschap

Afgelopen weekend vonden in Amsterdam de Nationale C Spelen plaats. Dit zijn de Nederlandse Kampioenschappen voor C junioren (geboren in 2003 en 2004), een wedstrijd waar een kleine 600 atleten aan deelnemen, verdeeld over 17 onderdelen. Audrey Jacobs uit Velden werd op zowel discuswerpen als op kogelslingeren Nederlands Kampioen! De andere C junioren lieten zien dat ze ook goed mee kunnen op nationaal niveau.

Audrey Jacobs Nederlands Kampioen C junioren

 

Zaterdag 25 augustus

Deze dag stond bol van regenbuien, harde regen en zelfs dikke hagelstenen. Niet de ideale omstandigheden waar we op gehoopt hadden. Dit had helaas ook zijn weerslag op de prestaties op diverse onderdelen. Xenia Raptis uit Venlo kwam op de 80 meter sprint tot een tijd van 13,24 en werd daarmee 53e. Met een afstand van 3,48 meter werd ze 51e op verspringen. Riks Pollen uit Venlo nam deel aan de 100 meter horden en kwam tot een tijd van 16,97, goed voor een 32e plek op dit NK. Lina Vercoulen, ook uit Venlo, kwam bij het hoogspringen tot een hoogte van 1,45 meter, waarmee ze een 15e plek behaalde.

Tijdens de kwalificatie van discuswerpen gleed Audrey Jacobs bij haar eerste worp uit door de nattigheid en behaalde daarmee 27,24 meter, nog niet voldoende voor directe plaatsing in de finale. Gelukkig liep het bij de tweede poging wel goed en met 35,46 meter plaatste ze zich direct voor de finale later op de zaterdag. Tijdens de finale bleek haar eerste poging ook direct de winnende poging te zijn. Met 38,84 meter gooide ze de beste Nederlandse jaarprestatie, maar ook een 24e afstand op de ranglijst allertijden van de C junioren! Een super prestatie!

Zondag 26 augustus

Op zondag hadden we gelukkig een droge dag, hoewel de wind wel een rol speelde. Lina Vercoulen kwam uit op de 80 meter horden en met 14,68 werd ze 35e. Rick Faassen uit Blerick en Riks Pollen uit Venlo namen deel aan het verspringen. Rick kwam met 4,32 meter tot een 35e plaats en Riks sprong met 4,30 meter naar de 36e plaats. Kaela Peeters uit Belfeld nam deel aan het speerwerpen. Met een afstand van 26,96 meter werd ze 21e.

Het allerlaatste onderdeel van de dag was het kogelslingeren voor de meisjes junioren C. Zowel Audrey Jacobs als Kaela Peeters deden mee aan dit onderdeel. De eerste worp van Audrey was meteen een super worp. Met 45,29 meter gaf ze de concurrentie meteen het nakijken. Een verbetering van haar persoonlijk record met maar liefst 20 meter. Alle volgende worpen bleven ook boven de 41 meter, iets wat geen enkele andere deelnemer haalde. Ook op dit onderdeel werd Audrey dus Nederlands Kampioen. De afstand van 45,29 meter was de beste Nederlands jaarprestatie en zelfs de 7e afstand allertijden bij de meisjes C junioren. Ook Kaela Peeters verbeterde haar PR met 8,5 meter naar 26,51 meter en ze werd daarmee 7e.

We kunnen terugkijken op een mooi atletiek weekend, waarin alle atleten hun volle inzet hebben laten zien. We zagen mooie hoogtepunten, maar hebben ook een enkele teleurstellingen moeten verwerken. Al deze C junioren van Scopias zijn eerstejaars C junioren, wat inhoudt dat ze het volgende jaar ook nog in deze categorie uitkomen. Nu gaat de voorbereiding verder richting de Limburgse Kampioenschappen, die op 9 september zullen plaatsvinden in Venray.