Athletics champs pupillen 26 augustus 2018 venlo

Pupillen Scopias scoren goed bij Athletics Champs competitie

Zondag 26 augustus was Scopias Atletiek gastheer van de vierde competitiewedstrijd Athletics Champs voor de pupillen. Maar liefst 190 jonge atleten waren te gast op Sportpark Vrijenbroek in Venlo. Zowel de mini – C pupillen als de B pupillen van Scopias staan na deze wedstrijd op de eerste plaats in de competitie. De A pupillen staan nu op een derde plaats. Op 8 september vindt de spannende finale plaats in Roermond.

Wedstrijdverslag

De 190 kinderen gingen vanaf 10.00 uur bij heerlijk atletiekweer van start met de teamestafette. Eerst de A pupillen, daarna de teams van B, C en mini pupillen. Vervolgens kwamen de andere onderdelen om de buurt 20 minuten aan bod en tot slot was er nog de duurloop. De B, C en minipupillen rennen dan vier minuten lang om zo ver mogelijk te komen. Daarna was de buurt aan de A pupillen om hun zes minuten duurloop te doen. Na afloop van de wedstrijd was direct de prijsuitreiking, waarbij alle teams in het zonnetje werden gezet.

Athletics Champs

Bij deze wedstrijden laten de pupillen zien wat ze allemaal kunnen op de diverse onderdelen, zoals sprint, horden, duurloop, estafette, medizinbal of kogelstoten, slingeren (voorloper van discus), vortex (voorloper van speer)verspringen en hoogspringen. De kinderen zijn ingedeeld in teams en als team kun je punten scoren. De vijf kinderen van jouw team met de meeste punten tellen bij per onderdeel. Zo maakt iedereen samen de teamprestatie. In blokken van 20 minuten mogen ze een onderdeel doen. Het enthousiasme van de kinderen is altijd erg groot, want ze zijn steeds bezig. Via atletiek.nu worden de vorderingen van de teams, maar ook van elk kind bijgehouden. Zo kun je altijd proberen om jezelf te verbeteren.

Vrijwilligers

Zoals bij alle activiteiten, waren ook hier vele vrijwilligers nodig. Fijn om te zien dat deze mensen dan altijd weer klaarstaan om Scopias, maar vooral de atleten een mooie dag te bezorgen. Mocht iemand nog graag Scopias willen steunen als vrijwilliger, horen we dat natuurlijk graag.

 

1scopias nieuwslogo