Denice in topvorm tijdens haar 4e Zevenkamp

denice1Na het NK stond er weer een zevenkamp bij Denice Jacobs (2e jaar MB) op haar wedstrijdkalender.

Afgelopen weekend ging zij naar Best. Daar vond voor de 25e keer de Kermismeerkamp plaats.

De meerkamp is een pittig maar prachtig onderdeel in de atletiek!

Met al heel wat meer ervaring dan de eerste keer begon zij aan haar meerkamp. Maar naast ervaring kan het weer ook grote invloed op de prestaties hebben. Deze keer waren de omstandigheden tropisch te noemen.

Op de 1e dag start de zevenkamp met de 100m horden. Na een goede warming up klonk het startschot. Met een super snelle start en een strakke horde passage liep zij naar een nieuw persoonlijk en clubrecord van 15.28s. Maar liefst 0.73s sneller ondanks de 2.3 m/s tegenwind. Dit leverde haar 805 punten op, en daarmee een droomstart!

Gelijk na de hordenloop door naar het hoogspringen. Na de 1.46m gehaald te hebben is het haar net niet gelukt de 1.51m te halen. Maar niet al te veel punten verloren in haar poging haar PR puntentotaal te verbeteren.

Het 3e onderdeel, het kogelstoten, verliep beter dan bij het NK. De verste stoot bracht 11.16m op het scorebord. Deze mooie afstand leverde haar weer de nodige punten op.

Dat het met haar snelheid op de korte afstand wel goed zit bewees zij vorige week al bij de Limbra wedstrijd in Venray. Daar verbeterde zij haar PR op de 100m naar 13.15s. Het 4e onderdeel de 200m liet dit ook zien, eindtijd 27.11s Ondanks de stevige tegenwind (2.7 m/s) weer een PR!

De 1e dag sloot zij af met 1.988 punten. Goed op schema voor een nieuw PR puntentotaal.

denice2  denice3 denice4

Met nog wat vermoeidheid van de 1e dag is het op de 2e dag de kunst om meteen weer de goede flow te vinden.

De 2e dag start met het 5e onderdeel, het verspringen. Denice sprong naar een afstand van 4.87m. Iets minder ver dan dat zij had gehoopt, maar er werden geen punten t.o.v. het puntenschema verspeeld.

denice4Het 6e onderdeel is het speerwerpen. Helaas ging dat niet lekker, maar dergelijke teleurstellingen horen ook bij de meerkamp. Met 25.66m in de 3e poging werd het puntenverlies gelukkig beperkt.

En tot slot, het 7e laatste onderdeel, de 800m. Voor bijna alle meerkampers een verschrikkelijk onderdeel. Maar Denice hield haar hoofd koel. Met een goed ingedeelde race liep zij opnieuw naar een PR 2.30.34!

Na het tellen van alle punten kwam Denice’s puntentotaal uit op 4.299. Een verbetering met maar liefst 276 punten van haar persoonlijk record, tevens haar clubrecord!

De derde plaats in de einduitslag was een leuke extra beloning!

Denice, gefeliciteerd met deze mooie prestatie! Op naar je volgende Zevenkamp!  

Zie Denice in actie:

https://youtu.be/e0Hv99IMAS0

 

denice6 denice7

Tekst: Iris Morelissen