Mooie prestaties B junioren Denice en Jesse

Afgelopen weekend 26 en 27 augustus 2017 namen B junioren Jesse Holten en Denice Jacobs deel aan wedstrijden in Gemert en Amersfoort.

Zaterdagavond was Jesse deelnemer bij de “3 in 1” van GAC Gemert. De pupillen en de D junioren van Scopias waren overdag al actief geweest. De B junioren waren in de avond aan de beurt.

Jesse, nog maar kort met atletiek bezig, heeft deelgenomen aan de 400 m en discuswerpen. Deze onderdelen zijn een nieuwe uitdaging voor Jesse, want dit was pas zijn 2e wedstrijd. Hij wilde graag de 400m binnen de minuut lopen en dat is hem ruimschoots gelukt; 56,48 seconde. Een hele goede tijd op dit zware loopnummer! Hierna het discuswerpen. Met 22,43 meter een mooie afstand voor de eerste keer, want discuswerpen vraagt veel oefening en training. Jesse, proficiat met deze mooie resultaten! Succes met je volgende uitdaging.

Denice is dit seizoen begonnen met meerkampwedstrijden. Zij ging voor haar 3e Zevenkamp dit seizoen naar Altis in Amersfoort om deel te nemen aan de jaarlijkse Keistadmeerkamp. Verdeeld over de zaterdag en zondag werden de 7 onderdelen afgewerkt.

Ondanks een korte voorbereiding na haar vakantie ging Denice goed van start op de 100m horden, 16,08 seconde. Hierna sprong zij 1.45m bij het hoogspringen. Het kogelstoten leverde haar een nieuw persoonlijk record op: 10.90m. Tot slot van dag 1 liep zij de 200m in 27,51 seconde.

Dag 2 begon met verspringen. Met een sprong van 4,75 m was zij niet helemaal tevreden, maar de 2e dag is altijd zwaarder omdat je dan al 4 onderdelen hebt gehad. Het speerwerpen ging hierna zeer goed. Het leverde haar weer een persoonlijk record op met een afstand van 26,15 m. Het afsluitende nummer, de 800m, is voor de meerkampsters ALTIJD zwaar. Na 6 onderdelen liep Denice 2:40,13 op deze afstand. Niet zo snel als zij gehoopt had, maar gezien het warme weer een goede prestatie.

Met een puntentotaal van 3.996 (net geen verbetering van haar clubrecord) leverde dit haar een 2e plaats op. Proficiat Denice met deze mooie prestatie! Veel succes bij je volgende 7.

Volledige uitslag op www.atletiek.nu

 

Kijk hier naar Denice in actie bij haar 7 kamp.

Foto’s: Lisette Jacobs/Camera: Corné Jacobs/Tekst: Iris Morelissen

s1

s2