Corné Jacobs ook outdoor Nederlands Kampioen 2017

NK17 Iris podium kogel zoom 2Op de mooie accommodatie van AV Gouda vond afgelopen weekend het NK masters 2017 plaats. Onder de deelnemers Corné Jacobs, die de Scopias kleuren vertegenwoordigde bij de categorie M50 (+50).

Corné is ongeveer zijn hele leven al met zijn favoriete sport atletiek bezig. Vroeger ook de meerkamp, de laatste jaren als werper.

De dag begon voor Corné met discuswerpen. Een technisch moeilijk maar sierlijk onderdeel. Ondanks de ongunstige windomstandigheden wierp hij zijn beste serie (6 pogingen) ooit. Met als resultaat 42,65 m. Maar liefst 1 meter verder dan zijn persoonlijk record, en ging het clubrecord (42.00 m) van good old Jacques Janssen eraan. Goed voor brons!

Hierna kogelstoten op het programma. In februari jl. werd Corné al indoor kampioen op dit onderdeel bij het NK. Het werd een spannende strijd tussen de uiteindelijke nummers 1,2 en 3. Uiteindelijk stoten Corné het verst van allemaal, 12,27m. Geen persoonlijk record, maar wel kampioen van Nederland!

Goud en Brons! Een prachtige beloning na een gedegen en dit keer na genoeg blessure vrije voorbereiding. Corné, van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie! En ga zo door!

Feliciteren?! Dat kan! Corné is bijna altijd op donderdagavond en zondagmorgen in de discus/kogel ring te vinden bij Scopias!

NK17 Iris podium discus 2 Small