Start To Run 3e Clinic 10 September

Doe mee aan ‘Start to Run’ bij Scopias vanaf 16 Januari 2016


In 2016 zal SCOPIAS een 3-tal 7-weekse Start to Run-clinics organiseren met de volgende startdata:

  • Zaterdag 16 januari 2016
  • Zaterdag 2 april 2016
  • Zaterdag 10 september 2016


Alle clinics starten om 09:00u en bestaan uit een theorie- en een praktijkdeel.

Tijdens deze door Scopias Atletiek georganiseerde cursus krijgen beginnende lopers 7 zaterdagen achter elkaar looptraining onder deskundige begeleiding. Tevens krijgen de deelnemers ‘huiswerk’ mee voor twee trainingen per week waarbij de mogelijkheid wordt geboden om voor één van de twee huiswerktrainingen gebruik te maken van een extra begeleide training op maandagavond om 19:30u.

Op iedere Start to Run clinic wordt ook een stuk theorie behandeld, waarbij onderwerpen als blessure-preventie, gezonde voeding, goed schoeisel en juiste kleding en trainingsopbouw aan bod komen.
Iedere deelnemer ontvangt bovendien een leuk, functioneel hardloopshirt. 
De cursus wordt afgesloten met een testloop.

Start to Run is een concept van de Atletiek Unie waarmee Scopias Atletiek al meer dan 10 jaar in de regio veel mensen enthousiast heeft gekregen voor  de loopsport. Het is dé manier voor beginnende lopers om daadwerkelijk de stap richting loopsport te zetten. Op laagdrempelige manier maken jaarlijks zo’n 8.000 mensen op deze manier in hun eigen omgeving kennis met het lopen. En dat alles begeleid door de deskundige trainers van Scopias.

De belangrijkste voordelen van hardlopen:

  • Groter zelfvertrouwen
  • Meer energie
  • Afvallen
  • Betere lichamelijke en geestelijke gezondheid
  • Sociale contacten


16 januari is een ideaal moment om te Starten met Hardlopen! 
Je kunt op een prettige, verantwoorde maar zeker ook gezellige manier de goede voornemens voor het nieuwe jaar omzetten in daden en zo  de extra kilo’s van de feestdagen kwijtraken, aan je gezondheid te werken of meer te gaan bewegen.

Deelname Venloop
Ook als je in het voorjaar aan de 5km van de Venloop wil meedoen, is Start to Run een ideale manier om straks aan de start van deze supergezellige loop te staan.

Na Start to Run
Als je ná de Start to Run besluit om verder te gaan met hardlopen zullen de meeste deelnemers aan Start to Run naadloos aan kunnen aansluiten bij onze opstartgroep BLAUW. Als dat nog niet helemaal lukt zul je daar zolang als dat nodig is (meestal max. 4 weken) middels ons Continue to Run – schema  begeleidt worden om die aansluiting te kunnen maken. . De Start to Runners gedurende vier weken na STR nog gratis mee proeflopen met Scopias alvorens ze beslissen lid te worden.

Kosten / Inschrijving
De kosten voor het complete programma inclusief alle genoemde extra’s bedragen slechts € 49,50
Meer informatie vindt u op www.Starttorun.nl .  Hier kunt u zich tevens aanmelden

Ook kunt u contact opnemen met René en Karina Ramakers van Scopias Atletiek :
T 077 475 30 54


..of met de Atletiekunie : 
T 026 483 48 00

Deelname voor Scopias-atleten
Scopiasleden die langere tijd door ziekte, blessure, zwangerschap of wat-dan-ook niet hebben getraind kunnen kostenloos aanhaken bij deze Start to Run om daarna weer de aansluiting met de reguliere groepen te vinden. Meld je dan even per mail bij René of Karina Ramakers.

 

1scopias nieuwslogo