In Memoriam Ria Peels-Lenselink

overlijden Ria artikelAfgelopen zaterdagavond 19 mei, heeft ons Scopiaslid en trainster Ria Peels de lange en ongelijke strijd tegen haar ziekte moeten opgeven en is zij te midden van haar familie vredig ingeslapen.

Ria was een rustige hardloopster die niet graag in het middelpunt stond.  Toen zij in maart 2003, als schoonzus van Math Kemps, meekwam naar Scopias om eens te kijken of hardlopen iets voor haar was, was zij gelijk enthousiast. 

In korte tijd ontwikkelde ze zich van een beginnende trimster, tot een goede en snelle atlete, die graag aan de start van een 5 of 10 kilometer wedstrijdje stond. 

Toen ze in 2006 gevraagd werd om aan Vaals Venlo in het xELLEnt damesteam mee te doen, twijfelde zij dan ook geen moment en waagde zich ook aan de langere afstanden.  De etappe van St. Joost naar Herkenbosch was haar favoriete etappe, die ze dan ook menig maal gelopen heeft. Ook het coachen en begeleiden op de fiets, van haar xELLEnt teamgenoten, deed ze met volle inzet, en de ietwat verlegen Ria, ontwikkelde zich tot een goede en betrouwbare coach. 

Toen Ria zich bij Scopias thuis ging voelen kwam de wens om looptrainster te worden bij haar op en ze stortte zich vol overgave op de trainers-cursus en op het assisteren bij de Start-to-Run trainingen.  Ook de G-atleten nam zij als trainster een tijdje onder haar hoede. Zij begeleidde enkele van hen van start tot finish bij de jaarlijkse Venloop. 

Ria genoot van het hardlopen en de traininingen op de woensdag- en zaterdag ochtenden. Groepjes waar zij vast deel van uitmaakte.  Vooral de bostraining was favoriet bij haar. 

Naast de Vaals Venlo loop nam zij menig maal deel aan de Venloop en de Staffellauf in Weeze. 

Helaas sloeg in huize Peels-Lenselink het noodlot toe: zo’n 2,5 jaar geleden verloor Ria haar echtgenoot Frank, om daarna zélf slachtoffer van dezelfde ziekte te worden. 

Ondanks haar ziekte bleef Ria vechten; doorzetter als ze was liep ze tijdens chemokuren nog hard en probeerde trainingen te geven. Helaas was de strijd ongelijk en kón ze niet meer verder. 

Afgelopen weken hebben velen van haar afscheid genomen: een laatste tocht met haar familie in de wensambulance naar haar geliefde Zuid Limburg...   

En Pinksterzondag nog haar 54ste verjaardag vieren met ieder die haar lief was in het hospice...al haar woensdagochtend trainingsmaatjes waren aanwezig !

Ria wilde niet, maar was er klaar voor.... zaterdagavond vertrok zij naar haar grote liefde Frank. 

Bestuur en Leden Scopias Atletiek 

overlijden Ria