Scopias wedstrijd programmaoverzicht 2019

 

                                                   WEDSTRIJD-PROGRAMMA   2019

                                      

                                                                                                  Informatie over wedstrijden:  

                                                                                                  I           www.scopias.nl

                                                                                                  E         wedstrijdsecretariaat@scopias.nl

                                                                                                                                 of
                                                                                                              juco.scopias@gmail.com

 

 

 

 ZO    03-02     09.30 uur       Belfeld         Scopias Trail                                                  t

 ZO    24-02     10.40 uur       Venlo           14e Berden Voorjaarsloop                             t

 ZA     06-04     10.00 uur       Venlo           1e Wedstrijd competitie junioren CD           t

 DO    06-06     19.00 uur       Venlo           Avondwedstrijd                                              w

                                                                     Onderdeel van het Limbra baancircuit

 DO    05-09     18.30 uur       Tegelen       7e Tuënke Janssen Mijl                                 t

 ZO    08-09     10.00 uur       Venlo           Finale Athletics Champs                               w

 ZA     28-09     11.00 uur       Venlo           Scopias clubdag                                            t

 ZO    03-11     10.30 uur       Tegelen       4e Maalbeekcross                                           t

                                                                     Onderdeel van de 29e Limbra

                                                                     cross competitie

w =      alleen voor atleten met wedstrijdlicentie

t =        open voor iedereen met of zonder wedstrijdlicentie

KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP ONZE WEBSITE: WWW.SCOPIAS.NL

Toelichting op het wedstrijdprogramma 2019

In 2018 wist Scopias Atletiek een gevarieerd programma te brengen. Kijkend naar het programma voor 2019 is de variëteit verder toegenomen.

Nieuw op het programma is de Scopias Trail die op zondag 3 februari wordt georganiseerd. Deelnemers kunnen inschrijven voor de 10, 20 of 30 km. Plaats van handeling is resort Maasduinen in het bosgebied van Belfeld. Vandaar dat dit evenement de subtitel Steilrand Maasduinen heeft meegekregen. Alle informatie over dit evenement vind je op de website www.scopiastrail.nl

Drie weken later, op zondag 24 februari klinkt het startschot voor alweer de 14e editie van de Berden Voorjaarsloop. Ooit begonnen op de voormalige atletiekbaan aan de Herungerberg is de Voorjaarsloop in de loop der jaren uitgegroeid tot een evenement van formaat. Alle informatie over de Berden Voorjaarsloop vind je op www.berdenvoorjaarsloop.nl

Op 6 april, meteen na de opening van het baanseizoen, organiseert Scopias Atletiek de eerste wedstrijd van de juniorencompetitie CD. Een groot aantal teams gaat dan de eerste punten verzamelen om mogelijk na de zomer deel te mogen nemen aan de landelijke finale.

Tijdens deze wedstrijd staat een groot aantal traditionele atletiekonderdelen op het programma uit de categorie lopen, springen en werpen.

Een vijftal jaren geleden begon een aantal verenigingen uit de Limbraregio met een avondwedstrijd voor junioren, senioren en masters. Scopias Atletiek sloot in 2015 aan maar moest na twee edities om diverse redenen verstek laten gaan. Komend jaar komt deze wedstrijd terug op de agenda. Op donderdag 6 juni zijn atleten vanaf 19.00 uur welkom op sportpark Vrijenbroek. Er staan zowel spint-, loop-, werp- als springonderdelen op het programma.

Meteen na de zomervakantie breekt voor ScopiasAtletiek een drukke tijd aan. In september organiseert de vereniging maar liefst drie wedstrijden. Op 5 september trapt de organisatie van de Tuënke Janssen Mijl af. Dit evenement wordt alweer voor de 7e keer georganiseerd. De lopers moeten eerst in Belfeld de berg op om, eenmaal boven gekomen, te kunnen genieten van de inmiddels beroemde BBQ. En natuurlijk een verkoelend drankje.

Slechts drie dagen later, op zondag 8 september, vindt op de atletiekbaan van sportpark Vrijenbroek de finale plaats van de Athletics Champs voor pupillen. In 2018 organiseerde de baancommissie al een reguliere AC-wedstrijd in Venlo en kon voor dit jaar de finalewedstrijd binnen hengelen. Naar verwachting 250 pupillen zullen daar strijden om de seizoenswinst. Extra spanning dus bij alle deelnemers. Interessant te melden trouwens is dat de competitie in regio 16 komend jaar wederom uit vijf wedstrijden bestaat.

En als we dit allemaal hebben beleefd sluit Scopias Atletiek het baanseizoen op zaterdag 28 september af met de clubkampioenschappen. Deze wedstrijd is alleen bedoeld voor leden van de vereniging. Altijd gezellig en eveneens met de nodige spanning, want wie wil er nou niet clubkampioen van zijn categorie worden. Daarvoor moeten dan wel eerst op vier onderdelen goede prestaties worden neergezet.

Het programma van Scopias Atletiek is niet compleet als de cross ontbreekt. Tijdens de 29ste editie van de Limbra Cross Competitie organiseert de crosscommissie voor de 4e keer de Maalbeekcross. En de naam zegt het al: ook dit jaar vindt dit evenement plaats in het buitengebied van Belfeld waar de Maalbeek stroomt. Gezien de deelnemeraantallen van de laatste jaren heeft de Maalbeekcross inmiddels een vaste plaats op de agenda van de deelnemers. De wedstrijd behoort met ruim 600 deelnemers tot de grootste van de competitie.

Het programma overziend kunnen we stellen dat iedereen in 2019 aan zijn trekken kan komen. Of je nu liefhebber bent van lopen op de weg, crossen door de bossen of toch liever een technisch baanonderdeel doet, alle smaken zitten in dit programma.

Rest slechts de uitvoering. Wil je graag een bijdrage leveren aan dit programma, meld je dan bij de diverse commissies. Weet je niet wie dat is, stuur dan een mail naar wedstrijdsecretariaat@scopias.nl of juco.scopias@gmail.com dan word je van daaruit doorverwezen.