Samen sporten

 

Zo snel mogelijk… Zo lang mogelijk… Zo hoog mogelijk… Zo ver mogelijk… Zo goed mogelijk...

Lijkt het jou ook zo geweldig om heel hard te kunnen rennen? En misschien zelfs wel als eerste over de eindstreep te gaan? Of een kogel zover mogelijk weg te stoten? Of zou je wel eens willen leren hoe je moet hoogspringen?

Bij Scopias kan dit allemaal! We hebben op sportpark Vrijenbroek een prachtige atletiekbaan met alles erop en eraan. En zoals bij alle sporten begint een goede prestatie bij een goede techniek, en dat leren ze je bij de supergezellige jeugdafdeling van Scopias! Er wordt door onze jeugdleden hard getraind, veel gespeeld, veel gelachen en ook heel veel gekletst in ons gezellige clubhuis!

 

Indeling groepen

Afhankelijk van je leeftijd word je in een trainingsgroep ingedeeld.

  • Je hebt mini-, C-, B-, en A-pupillen. Dit zijn kinderen van 6 t/m 11 jaar. Als je komt trainen doen we steeds andere dingen, met veel spelletjes, maar ook echte atletiekonderdelen!
  • Dan komen de C en D junioren. Dit zijn jongeren van 12 t/m 15 jaar. Alle atletiekonderdelen komen tijdens deze trainingen regelmatig aan de orde. Er zijn minimaal 2 trainingen per week.
  • Als je 16 jaar of ouder bent, kun je verschillende keuzes maken. Dan weet je ook precies welk onderdeel je het liefst doet. Sprint, hoog- en verspringen of midden- en lange afstanden? Of wil je juist graag alles blijven beoefenen? Dit kan allemaal!  En als je liever alleen wilt trimmen, bijvoorbeeld om je voor te bereiden op de Venloop, dan kun je terecht bij een van de verschillende trimgroepen.


Natuurlijk hebben wij voor al deze groepen hele leuke, grappige en goede leiders en leidsters!

 

Wat doen we verder nog?

Hoewel er hard getraind wordt bij Scopias, is dat natuurlijk niet het enige wat we doen! Weet je wat nog meer?

Samen aan wedstrijden meedoen, clubkampioenschappen, regionale, nationale en internationale wedstrijden!
We gaan elk jaar samen op kamp, er is een jaarlijkse tombola, een winteractiviteit zoals schaatsen of bowlen en nog veel meer! Er valt altijd wel wat te beleven bij Scopias!

 

Wat heb je nodig?

Voor de trainingen heb je natuurlijk sportkleding en schoenen nodig.

Afhankelijk van het weer kun je dragen:

  • jogging- of trainingsbroek of een lange atletiekbroek of een korte spijkerbroek.
  • t-shirt of Scopiasshirt, eventueel met een longsleeve eronder
  • (fleece)vestje of trainingsjasje
  • In de winter: dikker vest, katoenen handschoenen en een muts.

Als schoenen kun je het beste hardloopschoenen dragen. Ben je wat meer gevorderd dan zijn atletiekschoenen met spikes fijn voor op de baan.

Bij wedstrijden is een Scopias clubtenue verplicht. Dit is een sportshirt of mouwloos sportshirt met opdruk en is te koop bij Run2day in Venlo (alleen contante betaling mogelijk).

De atletiekbaan van sportpark Vrijenbroek is een vrij open veld waar het flink kan waaien. De gevoelstemperatuur is er meestal lager dan elders. Houdt hier rekening mee bij de kledingkeuze. Beter een laagje teveel aan dan te weinig!