G-Atletiek, Gewoon doen

 

Leuk dat je op onze site kijkt.

Lees onderstaande eens rustig door en wie weet zien we je binnenkort  bij een van onze trainingen.

HuMOR150519 0044 6
Voor wie: 
Heb jij interesse om aan atletiek te gaan doen en/of spreekt hardlopen je aan?
Kom dan bij Scopias atletiekvereniging sporten.
Bij Scopias is een groep voor atleten met een verstandelijke beperking.

Iedereen vanaf 12 jaar kan lekker mee komen trainen. Je krijgt training aangepast aan jouw mogelijkheden,
je kunt altijd meedoen. Er is geen maximum leeftijd. Dus ook als je volwassen bent, ben je welkom.
Je moet wel zelfstandig kunnen lopen en bewegen en je moet zelf zorgen voor vervoer naar de training.

Wat doen we:
Bij ons kun je de meeste onderdelen van atletiek doen. Denk hierbij aan speerwerpen, verspringen, hoogspringen, kogelstoten, sprinten en hordelopen. Hiernaast doen we atletiekgerichte spelvormen. Alles wordt jouw aangeboden bij de mogelijkheden die jij hebt. Kun je iets niet oefenen we gewoon iets anders. Enkele malen per jaar nemen we deel aan wedstrijden met andere verenigingen in de omgeving.

Een keer per week trainen we hardlopen, we lopen dan op de openbare weg of in het bos. We oefenen dan voor wedstrijden hier in de buurt, zoals de Berden Voorjaarsloop, de Venloop en de SKZ cross in klein Zwitserland.

Hoe doen we dat::
De trainingen vinden plaats door gediplomeerde trainers, zij worden geholpen door hulp trainers. Zo krijgt iedereen begeleiding op maat. Als het voor jouw het beste is oefenen we soms even alleen met jouw.

Wanneer  trainen we:

Je kunt 2 per week komen trainen, maar als je maar 1 keer wilt komen is dat ook goed.

Dinsdagavond trainen we van 18.30 u tot 19.30 u. Er wordt dan op de baan getraind. De training bestaat uit een wekelijks wisselend aanbod van een atletiek onderdeel.
Donderdagavond trainen we van 18.30 u tot 19.30 u. We trainen dan alleen hardlopen, maar wel met allerlei verschillende oefeningen.
De trainingen vinden plaats op sportpark Vrijenbroek en omgeving.

Er zijn een aantal weken per jaar dat we niet trainen omdat het vakantie is. Om je informeren over wanneer we wel of niet trainen en wanneer de wedstrijden zijn en ander nieuws, krijg je een nieuwsbrief en je kunt altijd kijken op de website.

Overige activiteiten:
Door het jaar heen doen we ook nog andere leuke dingen. We gaan een keer per jaar een dagje eruit in het voorjaar en in de winterperiode hebben we nog een activiteit. De club organiseert voor alle leden met Pasen een leuke wedstrijd waar je prijsjes kunt winnen en de clubkampioenschappen.

 


Contactgegevens:
G-atletiek@scopias.nl
Karina Ramakers 06-22915516