Competitie

Deelname aan de competitie is bij Scopias Atletiek, tot de B-junioren verplicht. Aan de competitie neem je niet als individu deel maar in een ploeg die Scopias Atletiek vertegenwoordigd. Tijdens de  competitie wordt iedere prestatie omgezet naar een aantal punten. De teamscore komt tot stand door de beste prestaties van ieder onderdeel bij elkaar op te tellen. 

In diverse categorieën is de competitie op een andere wijze opgebouwd: 

  • De competitie van de senioren bestaat uit een voorronde van drie wedstrijden, gevolgd door een promotie-/degradatie-wedstrijd.
  • De competitie voor junioren A, junioren B en voor masters bestaat uit een voorronde van twee wedstrijden, gevolgd door een finalewedstrijd.
  • De competitie voor junioren C en D bestaat uit een voorronde van drie wedstrijden, gevolgd door eventueel een landelijke finalewedstrijd.
  • De competitie voor de pupillen bestaat uit een Athletics Champs cyclus van 4 wedstrijden. Voor alle informatie over de speciale onderdelen van de pupillen kun je terecht op de website van de Atletiekunie.

 

De eindstanden van de voorronden van de competitie worden bepaald door de
som van de punten van de drie, respectievelijk twee wedstrijden. De beste teams mogen deelnemen aan de landelijke finales. Het complete competitiereglement is hier te bekijken.