WEDSTRIJD-PROGRAMMA 2020

Informatie over wedstrijden:          I           www.scopias.nl                                                                                                       scopias logo

                                                           E         wedstrijdsecretariaat@scopias.nl of
                                                                       juco.scopias@gmail.com

ZO    02-02     09.30 uur       Belfeld         Scopias Trail                                                  t

ZO    08-03     10.40 uur       Venlo           15e Berden Voorjaarsloop                             t

DO    28-05     19.00 uur       Venlo           Avondwedstrijd                                              w

                                                                     Onderdeel van het Limbra
                                                                     avondprogramma

ZO    28-06     11.00 uur       Venlo           Limburgse kampioenschappen                    w
                                                                     outdoor voor junioren CD

DO    03-09     18.30 uur       Tegelen       8e Tuënke Janssen Mijl                                 t

ZA     26-09     11.00 uur       Venlo           Scopias clubdag                                            t

ZO    01-11     10.30 uur       Tegelen       5e Maalbeekcross                                           t

                                                                     Onderdeel van de 30e Limbra

                                                                     cross competitie

w =      alleen voor atleten met wedstrijdlicentie

t =        open voor iedereen met of zonder wedstrijdlicentie

KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP ONZE WEBSITE: WWW.SCOPIAS.NL


Toelichting op het wedstrijdprogramma 2020

Ook voor 2020 is de inzet van Scopias Atletiek om een aantal evenementen te organiseren waarbij elke categorie en leeftijdsgroep aan zijn/haar trekken kan komen.

Na een succesvolle eerste editie van de Scopias Steilrand Trail wordt zondag 2 februari 2020 de tweede editie van deze Trailrun georganiseerd. Het parcours start vanaf Restaurant Sophia’s Italian op Camping Maasduinen in Belfeld. Het parcours loopt rondom de Nederlands Duitse Steilrand met verassend veel hoogtemeters. De mogelijke afstanden gaan over 10, 20 of 30 kilometer. Het parcours biedt veel single trails met pittige beklimmingen, mooie uitzichten en meer dan 99% off-road. Meer informatie over dit evenement vind je op de website www.scopiastrail.nl

Op zondag 8 maart staat de 15e editie van de Berden Voorjaarsloop op het programma. Een lustrumeditie dus. De Berden Voorjaarsloop is en blijft een groot evenement met zijn eigen charme en voor Scopias Atletiek belangrijk voor het imago als dé atletiekvereniging voor de regio. En evenals vorige jaren is de plaats van handeling bij college Den Hulster in Venlo-Zuid. Alle informatie over de Berden Voorjaarsloop vind je op www.berdenvoorjaarsloop.nl

Nadat Scopias Atletiek een aantal jaren had overgeslagen stond in 2019 weer een avondwedstrijd op het programma. Omdat blijkt dat hier behoefte aan is staat deze ook voor 2020 weer op het programma. Op donderdag 28 mei kunnen atleten vanaf junioren D meedoen aan een gevarieerd programma. Bij deze wedstrijd is ET aanwezig.

De laatste wedstrijd voor de zomervakantie zijn de Limburgse kampioenschappen voor junioren CD. Sinds 2014 vonden die niet meer in Venlo plaats, maar in 2020 dus weer op het programma. Aan deze wedstrijd  kunnen alleen atleten meedoen van de Limburgse atletiekverenigingen. Bij deze wedstrijd is ET aanwezig.

En mocht het Nederlands elftal nog in de race zijn op het EK voetbal, zorgen we er natuurlijk voor dat je hiervan niets hoeft te missen.

Alweer voor de 8e keer organiseert Scopias Atletiek op de eerste donderdag van september de Tuënke Janssen Mijl. Nadat de lopers vanaf de camping in Belfeld de lastige klim hebben gemaakt, staat boven de beloning klaar: een verfrissend glas fris, of misschien wel iets anders………. Daarnaast kunnen deelnemers inschrijven voor inmiddels beroemde BBQ.

Op de laatste zaterdag van september blijven alle atleten in Venlo. Dan organiseert die wedstrijdcommissie namelijk de clubdag. Belangrijkste aspect van deze dag is dat de clubkampioenen voor 2020 bekend worden. Houd 26 september dus vrij in je agenda want wie weet sta jij aan het einde van de dag op het podium met de kampioensbeker.

Op zondag 1 november vindt alweer de 5e Maalbeekcross plaats. Wat vliegt de tijd. Deze wedstrijd is onderdeel van de Limbra Cross Competitie, die dit jaar voor de 30ste keer wordt georganiseerd. En sinds vorig jaar met 10 verenigingen, die in de periode oktober-februari zorgen voor de mooiste lopen in de Limburgse en Brabantse bossen.

Dat wil je niet missen! De cross is tevens de afsluiting van het wedstrijdseizoen 2020.

Het organiseren van wedstrijden staat of valt met de beschikbaarheid van vrijwilligers. Wil je graag een bijdrage leveren aan dit programma, meld je dan bij een van de commissies. Weet je niet wie dat zijn, stuur dan een mail naar wedstrijdsecretariaat@scopias.nl of juco.scopias@gmail.com dan word je van daaruit doorverwezen.