Karina neemt Afscheid van Clubtenue

Afscheid van de Clubtenues !

Beste Scopias leden, Bestuur en Run2day,

Na 16 jaar het beheer van jullie clubtenues en trainerskleding gehad te hebben, ga ik dit per 1.1.2020 overdragen aan Hubertine Jacobs.

Al die jaren heb ik met veel plezier jullie tenues ingekocht, prijzen onderhandeld, aan de wieg van nieuwe ontwerpen gestaan, en met diverse producenten en leveranciers samengewerkt.

Maar bovenal met jullie als leden, en vooral met jullie als trainers contact gehad over een nieuw jasje, broek of shirtje.   Ik zal het gaan missen, maar weet zeker dat het beheer bij Hubertine in goede handen is, en wens haar alles succes in haar nieuwe taak toe !

Een terugblik op 16 jaar clubtenues:

Het was voorjaar 2003, in Venlo op de Herungerberg, toen mijn zoon een clubshirtje nodig had en ik dit op mijn fietsje ergens in Venlo bij mevrouw Riet Janssen (moeder van een lid) ging kopen. We babbelden even aan de deur en zij vertelde dat ze eigenlijk het beheer van de clubkleding aan iemand wilde overdragen die vaak bij de club aanwezig was.

Ik heb er thuis even over nagedacht en haar opnieuw benaderd dat ik het wel wilde overnemen, maar toen lag het beheer al bij Greta Kemps. Nou prima hoor en ik vertelde dat een tijdje later tegen Greta, die vervolgens aangaf, dat zij het eigenlijk best graag weer wilde overdragen.

Zo kwamen de volle dozen shirtjes in mijn woning terecht ….. en regelde ik verkoop vóór, na en tijdens mijn trainingen op de Herungerberg.

In 2006 verhuisde Scopias naar een nieuwe sport-locatie op Sportpark Vrijenbroek.
Een nieuwe locatie, een nieuw LOGO en dus ook een nieuw clubtenue in de nieuwe kleuren !
Samen met buro Glans (o.l.v. Jeroen Kouwenberg) werd een nieuw clubtenue ontworpen, met een cirkel in rood op een groene achtergrond en het logo op de plaats van het hart. Mooi, maar onze leden vonden het alternatieve ontwerp (aangedragen door Carel van Nisselroij en eveneens uitgewerkt door “Glans”) mooier. Ik zocht een nieuwe leverancier die dit produceren kon en bij de opening van de nieuwe locatie, werd óók het nieuwe clubtenue gepresenteerd !
Mijn verkopen gingen vanaf die dag verder vanuit een eigen kledingkast in de berging van Scopias !

Tijden veranderen en onder het voorzitterschap van Hans Hendrickx werd er contact gelegd met Run2day in Venlo. We bespraken met de kersverse eigenaar Sven Brok een win-win situatie waarin Run2day vanuit hún winkel aan de Kwartelenmarkt ónze clubkleding zou gaan verkopen.
Zo zou Run2day veel klanten krijgen vanuit Scopias, en hoefde ik niet langer te pas en te onpas clubkleding te verkopen vanuit het kleine hokje op Vrijenbroek. Een langdurige samenwerking met Run2day was geboren !
Helaas stopte onze leverancier Ron Hill met de productie van onze clubkleding en ik moest op zoek naar een nieuwe producent. We kwamen terecht bij Bioracer en de eerste printsamples zagen er veelbelovend uit ! We gingen met hem in zee en bestelde enkele keren clubkleding bij deze, van oorsprong Wielren-kleding fabrikant. Het was geen gelukkige keuze ;(   …..

Ik ontving hardloopshirtjes met rug-zakjes, hardloopshirtjes met ritsjes, korte tights model fietsbroek zónder zeem, en shirtjes véél te klein of véél te groot !   Kortom : hier moesten we snel mee stoppen !
In een gesprek met Sven Brok kwamen we overeen dat hij via New Line een nieuw passerie kon regelen.
De printsamples zagen er goed uit en we besloten dat ik niet langer zélf, maar dat Run2day de bestellingen zou gaan regelen op aangeven van Scopias (ik dus).

Dit gaat al een aantal jaren uitstekend: bestellingen en verkopen lopen prima en de samenwerking met Run2day, éérst Sven Brok en tegenwoordig Mark en Jacomijne Driessen is heel prettig.
De koffie staat áltijd klaar bij Run2day !

Helaas hadden we dit jaar een probleempje met New Line, die overstapte op een nieuwe producent .   Onze bestelling (al in april gedaan) moest over naar een andere producent en liep vertraging op …..  
I.s.m. Run2day bestelden we nieuwe printsamples, keurden ze af, bestelden weer opnieuw en pas nu… vele maanden later dan gepland, kan eind december dan eindelijk de voorraad clubkleding weer aangevuld worden.   En ben ik blij, dat ik een “volle kledingkast” kan overdragen aan Hubertine 😉

..en trainerskleding :

In 2012 is er naast onze clubtenues voor de leden, ook een uniforme uitstraling voor al onze trainers geïntroduceerd. In een team met Luc Thielen, Sven Brok en ondergetekende, startten we een poll onder de trainers waar hun kleding-wensen lagen. Sven deed enkele merk-voorstellen, Luc onderhandelden de prijzen vanuit zijn BVJL voorzitterspositie en ik sjeesde heen en weer van Scopias naar Run2day om kledingsamples te bespreken, te keuren en in te kopen.   Alle trainers moesten passen en een grote bestelling werd gedaan.
Bij de uitreiking in het najaar van 2012 hadden we ál onze loop- en baantrainers in het Groen en haalden we zelfs de plaatselijke krant !

De trainerskleding werd en wordt nog steeds door mij ingekocht en vanuit de kast in de MFR aan alle nieuwe trainers verstrekt.
Na verloop van tijd kregen we nieuwe trainers, vertrokken er (soms ongemerkt) trainers en versleten de eerste kledingsets.
Helaas was de mooie kleur GROEN, niet meer leverbaar en ging ik in overleg met Run2day over naar felrood.   De rode jasjes waren felbegeerd, en vallen ook veel meer op dan het donkere groen.
Maar ook hier doet Murphy mee, want onze rode, stevige en warme softshell jacks, zijn niet meer leverbaar en inmiddels vervangen door minstens zo’n fijne, soepele trainingsjacks. Het merk Asics en Craft hebben we moeten verlaten en het is New Line geworden, en zo blijven we (vaak noodgedwongen) wisselen van producent, leverancier, en nu ook van inkoopster/verkoopster 😉.

Ook het bestellen, op peil houden en verstrekken van trainerskleding gaat per 1 januari 2020 over naar Hubertine.

Beste trainers, ik heb met veel plezier jullie de afgelopen 7 jaren in trainerskleding gestoken ben er best trots op dat heb bijgedragen aan het feit dat ons trainerskader er altijd mooi en voor iedereen herkenbaar gekleed is.

Tot slot:

Zowel bestuur, Scopiasleden en Run2day, héél hartelijk bedankt voor al die jaren dat jullie vertrouwen in mij hadden en dat we met veel plezier en voldoening hebben samengewerkt.

Karina Ramakers

 HuMOR121202 0001 2HuMOR121202 0001 5